Spring naar content

Covidvaccinatie dit najaar beschikbaar voor zorgmedewerkers

Als je in de zorg werkt en direct contact hebt met patiënten, dan kun je dit najaar een coronavaccinatie halen bij de GGD. Dit geldt dus ook voor huisartsen en de zorgverlenende medewerkers in de praktijk.

Waarom een coronavaccinatie?

Het coronavirus komt nog steeds voor in Nederland. Met de coronaprik bescherm je mensen met een kwetsbare gezondheid voor wie je zorgt. Daarom krijgen zorgmedewerkers de mogelijkheid zich dit najaar ook te laten vaccineren.

Informeer je medewerkers

Als je huisarts en werkgever bent, kun je je medewerkers hierover informeren via deze uitnodigingsbrief. In de uitnodigingsbrief wordt verwezen naar een bijlage, deze vind je hier.

Hoe maak je een afspraak?

  • Ben je 60 jaar of ouder? Dan is het ook vanwege jouw leeftijd het advies om de coronaprik te halen. Je ontvangt van het RIVM een uitnodigingsbrief voor de coronavaccinatie per post.
  • Ben je jonger dan 60? Dan kun je vanaf 27 augustus een afspraak maken via www.planjeprik.nl of bellen naar 0800 – 7070.

Welk vaccin?

Je krijgt het mRNA-vaccin Comirnaty van Pfizer/BioNTech. Het vaccin is veilig en beschermt goed tegen ernstig ziek worden door corona. 

Doelgroepen vaccinatie najaar 2024

De coronaprik is dit najaar beschikbaar voor de volgende groepen: 

  • Mensen vanaf 60 jaar.
  • Personen van 18 tot en met 59 jaar die ieder jaar een uitnodiging voor de griepprik krijgen.
  • Volwassenen en kinderen uit medisch-hoogrisicogroepen (bijvoorbeeld mensen met een afweerstoornis).
  • Zorgmedewerkers die direct contact hebben met kwetsbare patiënten.

De najaarsronde is van 16 september tot en met 6 december 2024.

Geen rol voor de huisarts

Huisartsen hebben geen rol in de najaarsvaccinatieronde voor Covid. Het staat je als huisarts uiteraard vrij om te besluiten om op enige manier wel medewerking te verlenen aan de GGD-vaccinatiecampagne. Wees je er wel van bewust dat je daarmee afwijkt van de landelijk afgesproken lijn. 

Wil je meer weten?

Kijk voor meer informatie over de najaarsvaccinatieronde op de site van het RIVM of bel naar 088 6 89 89 89.

Nieuws

De afgelopen dagen hebben we vragen binnengekregen over de organisatie van de Covid-vaccinaties in 2024. Hieronder een kort overzicht van

Tijdens de landelijke ledenvergadering op dinsdag 30 mei werden de afgevaardigde ambassadeurs bijgepraat over de ontwikkelingen in de structurele bekostiging