Spring naar content

De Dokter: volgende week op de mat

De nieuwste editie van De Dokter valt vanaf volgende week bij LHV-leden op de mat. Tamar Ronner, huisarts in Rosmalen, vertelt alvast iets over de inhoud van dit nummer.

“Welk artikel opviel? Ik moest hard lachen om de dokterstas. Zelf heb ik er vier staan, voor mijn een meter zestig zijn ze meestal veel te zwaar. Inmiddels heb ik een rugtas, om klachten te voorkomen. Deze editie over praktijkstart past helemaal in mijn straatje. In Olst nemen twee starters een duurzame en zelfsturende praktijk over, dat deze helemaal bij hun wensen past is best speciaal.

Leuk om te lezen dat drie andere huisartsen het aandurven om samen een vrije vestiging te beginnen. Zelf startte ik zo anderhalf jaar geleden, je kunt de praktijk inrichten volgens je eigen visie. Mijn maat en ik zijn eerst met een mediator gaan zitten: waar zitten potentiële gevaren in communicatie, hoe kunnen we daarmee omgaan? Een maatschap is toch een tweede huwelijk. Ieder jaar gaan we samen een weekend weg, dromen over hoe de praktijk eruit moet zien, bedenken hoe we het leuk houden. We vinden toekomstbestendige zorg heel belangrijk, zowel om de zorg te kunnen blijven bieden maar ook om het vak leuk te houden. Onze medewerkers krijgen zelf ook de mogelijkheid om bij te dragen aan de vorming van de praktijk. Zelf wilden ze bijvoorbeeld bloed gaan prikken en samen onderzochten we de inzet van AI. Dit motiveert en maakt ons echt een team. We merken dit ook aan de reacties op een vacature, waarbij we zelfs wat te kiezen hebben.

Goed om te lezen dat er LHV-ambassadeurs zijn die zich druk maken over de toekomst van ons vak. Als we met z’n allen de schouders eronder zetten, dan kunnen we het prima redden. “

Huisarts Tamar Ronner

Verder in deze editie van De Dokter:

  • Vijf vragen over structurele vergoeding voor Meer Tijd voor de Patiënt
  • De keten van praktijkstart
  • Binnenkijken bij TLC huisartsen in Berkel en Rodenrijs

Je vindt tijdschrift De Dokter vanaf volgende week op de mat.

Lees De Dokter online

Nieuws

Vanaf 1 januari 2025 is Meer tijd voor de patiënt (MTVP) standaard onderdeel van de basiszorg van de huisarts. Om

Neem je een praktijk over of wil je een heel nieuwe praktijk starten? Kijk dan in het LHV-stappenplan voor praktijkovername.

Zorgverzekeraars hebben de conclusie getrokken dat Co-Med de continuïteit van goede zorg niet kan garanderen en schorten de contracten op.