Spring naar content

De Dokter: volgende week op de mat

De nieuwste editie van De Dokter valt vanaf volgende week bij LHV-leden op de mat. Sjoukje de Vries, huisarts in opleiding, vertelt alvast iets over de inhoud van dit nummer.

Voorkant De Dokter nr. 4 2024

Mijn opleider Douwe Faber en ik hadden elkaar op nummer één gezet bij de speeddate voor een opleidingsplaats. Ik herkende de positieve vibe en zag die later terug in de praktijk. Hier zijn collega’s open en eerlijk, het contact met patiënten gelijkwaardig en er is plek voor humor.

Douwe wilde het positieve geluid over het huisartsenvak breder delen. Samen pratend werd het idee een concreet plan: met de tandem langs de grenzen van Nederland fietsen.  Wekenlang ging het in de praktijk nergens anders meer over. Het hele team leefde mee, bij de koffie kwam steeds het nieuwste instagramfilmpje van @huisartsopdekaart24 voorbij.  Het zorgde voor meer verbondenheid.

In deze editie vertelt Sabine de Vas Nunes dat ze nooit ‘ik’ zegt, omdat ze de zorg verleent met een fantastisch team. Ik vind het mooi dat ze aandacht heeft voor het werkgeverschap en een goede plek wil creëren voor haar medewerkers. In een ander artikel deelt huisarts Robert van Kleef dat hij als militair arts leerde dat in een team de een niet minder is dan de ander. Er zijn alleen verschillende rollen. Die visie voert hij door in zijn praktijk. In hetzelfde artikel lees ik over een complimentenmuur. Heel leuk, dat ze zo bewust werken aan een positieve sfeer.  Als je het onderling goed hebt, is het soms pittige werk beter behapbaar.

Zelf wil ik ook een eigen praktijk, met een relatief klein team waarbij er aandacht is voor elkaar. Want als je goed voor jezelf en elkaar zorgt, dan is er veel mogelijk in de huisartsenpraktijk.

Sjoukje de Vries
Huisarts Sjoukje de Vries

Verder in deze editie van De Dokter:

  • Hoe val je op met je vacature?
  • Maak kennis met LHV-bestuurslid Mariette Willems
  • In actie voor kostendekkende tarieven basishuisartsenzorg
  • Agenda van een belangenbehartiger

Gun je collega’s een blik in jouw dokterstas? Of wil je het verhaal over jouw praktijkstart delen? De redactie van De Dokter komt graag met je in contact. Mail naar dedokter@lhv.nl.  

Je vindt tijdschrift De Dokter vanaf volgende week op de mat.

Lees De Dokter online

Nieuws

In 2024 is er een start gemaakt met de ketenaanpak valpreventie. Hoe ver zijn gemeenten met de uitrol van deze

De nieuwste editie van De Dokter valt vanaf volgende week bij LHV-leden op de mat. Sjoukje de Vries, huisarts in

Het ministerie van VWS zet in de Rijksbegroting 2025 en het zorgbeleid in op versterking van de eerstelijnszorg, onderneemt actie