Spring naar content
Afdeling Holland Midden West

Factsheet mazelen ism HECHT/ GGD Holland Midden

Naar aanleiding van het bericht: https://nos.nl/regio/zh-west/artikel/513859-kind-met-mazelen-in-regio-ggd-maakt-zich-zorgen-om-uitbraak hebben we als bestuur LHV-afdeling Holland Midden West samen met het bestuur van DeLimes LHV contact gehad met HECHT/GGD Hollands Midden. In samenspraak heeft HECHT een factsheet gemaakt. Hopelijk voldoet hij aan jullie verwachtingen.

Mochten jullie feedback hebben, mag dat direct aan HECHT in de persoon Willem Reiger (infectieziektenhm@ggdhm.nl) of via Rob Michielsens (R.Michielsens@LHV.nl)

We willen jullie adviseren om je personeel te inventariseren op hun vaccinatiestatus aangezien mazelen een zeer besmettelijke infectieziekte is.
Bij twijfel over de vaccinatiestatus van het RVP kan dit via het DVP van het RIVM opgevraagd worden vanaf geboortedatum 1981. In sommige gemeenten/provincies werd de vaccinatiestatus al eerder geregistreerd vanaf 1968. Zie voor meer info: Vaccinatiebewijs aanvragen | Rijksvaccinatieprogramma.nl

Mocht het dan nog steeds onduidelijk zijn, dan is het advies om te vaccineren.

De BMR-vaccinatie voor personeel kan ook via afdeling Beroepsvaccinatie van de GGD geregeld worden. We verwijzen u naar de volgende website: Mazelen vaccinatie| GGDBeroepsvaccinaties

Nieuws

Vanaf 1 januari 2025 is Meer tijd voor de patiënt (MTVP) standaard onderdeel van de basiszorg van de huisarts. Om

Neem je een praktijk over of wil je een heel nieuwe praktijk starten? Kijk dan in het LHV-stappenplan voor praktijkovername.

Zorgverzekeraars hebben de conclusie getrokken dat Co-Med de continuïteit van goede zorg niet kan garanderen en schorten de contracten op.