Spring naar content
Afdeling Gelre-IJssel

Handreiking “Huisvesting huisartsen en gezondheidscentra”

Veel huisartsen ervaren problemen met praktijkhuisvesting. Voor dit urgente thema dringt de LHV aan op oplossingen. Samen met diverse landelijke partijen zetten we een stap voorwaarts met de handreiking ‘huisvesting huisartsen en gezondheidscentra’. De handreiking is bedoeld om huisartsen te ondersteunen bij de zoektocht naar geschikte huisvesting en biedt onder andere oplossingen voor samenwerking.

Hoe kun je deze handreiking gebruiken?

Gemeenten zijn voor huisartsen een belangrijk aanspreekpunt als het gaat om huisvesting. In de handreiking vind je mogelijkheden die helpend kunnen zijn bij de zoektocht naar huisvesting. Wanneer je individueel, samen met huisartsen of namens de RHO in gesprek gaat met de gemeente kun je met deze handreiking laten zien welke concrete opties er zijn en hoe de gemeente huisartsen kan helpen. Zo ga je goed geinformeerd met elkaar in gesprek. Gemeenten hebben via de VNG ook toegang tot de handreiking.

Meer informatie

Voor meer informatie over huisvestingsproblemen verwijzen we je naar de themapagina huisvesting op de website van de LHV.

Nieuws

Vanaf 1 januari 2025 is Meer tijd voor de patiënt (MTVP) standaard onderdeel van de basiszorg van de huisarts. Om

Neem je een praktijk over of wil je een heel nieuwe praktijk starten? Kijk dan in het LHV-stappenplan voor praktijkovername.

Zorgverzekeraars hebben de conclusie getrokken dat Co-Med de continuïteit van goede zorg niet kan garanderen en schorten de contracten op.