Spring naar content

Handreikingen voor ‘groene’ huisartsenspoedpost en regionale organisatie

Hoe kan je als huisarts bijdragen aan een schonere wereld? Naast het e-book De groene huisartsenpraktijk zijn er nu ook twee online handreikingen voor huisartsenspoedposten en huisartsenorganisaties. Met achtergrondinformatie, een handig stappenplan en voorbeelden uit de praktijk.

Klimaatverandering en gezondheid

De gezondheidszorg in Nederland stoot jaarlijks 7% van de totale CO2 uit. Steeds meer huisartsenpraktijken, huisartsenspoedposten en huisartsenorganisaties nemen hun verantwoordelijkheid en maken werk van verduurzaming van hun praktijk. Huisartsenpraktijken konden hierbij al gebruik maken van het e-book De groene huisartsenpraktijk. Voor huisartsenposten en regionale huisartsenorganisaties zijn er nu twee nieuwe handreikingen.  

Aan de slag met verduurzaming

In de handreikingen aandacht voor vragen als: Hoe creëer je draagvlak voor verduurzaming bij de achterban? Hoe ondersteun je als RHO praktijken die willen verduurzamen? Wat kan je doen bij de consultvoering, het beheer van het gebouw, op kantoor? Ook zijn er inspirerende praktijkvoorbeelden, waarin huisartsenspoedposten en regionale huisartsenorganisaties hun ervaringen delen.

Direct naar het e-book De groene huisartsenpraktijk

De handreikingen zijn een initiatief van LHV, InEen, NHG en Stichting Stimular.  De handreikingen zijn mogelijk gemaakt door een subsidie van het ministerie van VWS in het kader van de Green Deal duurzame zorg 3.0.

Nieuws

Vanaf 1 januari 2025 is Meer tijd voor de patiënt (MTVP) standaard onderdeel van de basiszorg van de huisarts. Om

Neem je een praktijk over of wil je een heel nieuwe praktijk starten? Kijk dan in het LHV-stappenplan voor praktijkovername.

Zorgverzekeraars hebben de conclusie getrokken dat Co-Med de continuïteit van goede zorg niet kan garanderen en schorten de contracten op.