Spring naar content
Afdeling De Gelderse Rivieren

Inkoopbeleid Menzis; dank voor jullie reacties!

Wij ontvingen op onze oproep in de vorige nieuwsbrief veel reacties van leden, zowel per mail als mondeling, direct en in bijeenkomsten. Hartelijk dank dat jullie deze moeite hebben genomen.

We merken dat er bij jullie grote zorgen zijn over de effecten van de door Menzis aangekondigde veranderingen in het inkoopbeleid. Die delen en begrijpen wij.

Als ambassadeurs hebben we jullie zorgen en informatie mee kunnen nemen naar bijvoorbeeld overleg met Menzis over de ouderenzorg en meegegeven aan het overlegteam Hechte Huisartsenzorg-Menzis, dat namens ons als gesprekspartner dient.

Dit overlegteam heeft de afgelopen periode op de verschillende onderwerpen reacties aan Menzis gegeven, waarbij door jullie en andere collega’s aangeleverde informatie als voeding en inspiratie heeft gediend.
Op korte termijn zal er meer duidelijkheid moeten komen, wat Menzis doet met de verschillende reacties vanuit regio’s en individuele huisartsen. Daarom is er begin juni weer overleg gepland waaraan ook wij onze bijdrage zullen leveren.

Wat ons betreft is de inzet om de POH-module niet af te schaffen en om bij de ouderenzorg te kiezen voor zorgvuldigheid in plaats van overhaaste wijzigingen die averechts kunnen werken.
We zetten ons maximaal in om Menzis te (laten) overtuigen om een andere koers te varen. Het is daarbij van belang dat huisartsen, LHV en de verschillende regio-organisaties een eendrachtig geluid laten horen. We houden je op de hoogte.

Met vriendelijke groet,

Hanneke van der Veer,
Huisarts, Ambassadeur afdeling de Gelderse Rivieren

Nieuws

Vanaf 1 januari 2025 is Meer tijd voor de patiënt (MTVP) standaard onderdeel van de basiszorg van de huisarts. Om

Neem je een praktijk over of wil je een heel nieuwe praktijk starten? Kijk dan in het LHV-stappenplan voor praktijkovername.

Zorgverzekeraars hebben de conclusie getrokken dat Co-Med de continuïteit van goede zorg niet kan garanderen en schorten de contracten op.