Spring naar content

Lees over de afspraken in de nieuwe Cao huisartsen in loondienst en geef je reactie

In juli 2024 is een onderhandelingsresultaat bereikt voor de nieuwe Cao Huisartsen in loondienst. Na een intensief overlegtraject zijn de LHV, de LAD en InEen tot een onderhandelingsresultaat gekomen om de cao’s zoveel mogelijk te harmoniseren in één cao. In dit bericht lees je meer over de cao, het proces en de nieuwe functiebenamingen. Let op: de Cao Hidha is nu nog van kracht.

Tijdens de onderhandelingen zijn de volgende onderwerpen aan bod gekomen: salarisontwikkeling, de eindejaarsuitkering, de mogelijkheid voor een persoonlijke toeslag, zoveel mogelijk regie over werktijden en diensten. Daarover lees je alles in het onderhandelingsresultaat.

Op 1 oktober leggen we deze cao met een positief advies van het bestuur voor aan de afgevaardigden in de landelijke ledenvergadering. De cao zal na goedkeuring dan met terugwerkende kracht per 1 augustus 2024 ingaan.

Harmonisatie als uitgangspunt

De nieuwe cao is een belangrijke stap in het harmonisatieproces. Daar waar de arbeidsvoorwaarden samen konden komen is dit zo uitgewerkt. Op enkele punten blijven de verschillen op dit moment gehandhaafd. Zo blijft ieders regeling rondom leeftijdstijdsdagen bestaan. En de huidige pensioenregelingen blijven voor nu gehandhaafd. Maar er zijn ook nieuwe aspecten toegevoegd.  Beide regelingen zijn nu eerst nog in transitie door de nieuwe pensioenwetgeving. Dit thema komt dus later aan bod zodra daarover meer duidelijkheid is.

Nieuwe items in de cao zijn bijvoorbeeld de mogelijkheid om te komen tot een persoonlijke toeslag, meer verlofafspraken en de verzekering van het WGA-hiaat waarvan de kosten voor rekening van de werkgevers zijn.

Met een nieuwe cao ook nieuwe functiebenamingen

De nieuwe cao kent twee functieprofielen:

  1. Huisartsen dienstverband/HD (was voorheen de Hidha) en
  2. Praktijkhouders dienstverband/PD (was voorheen de Hid).

Vragen over de nieuwe Cao huisartsen in loondienst? Mail of bel ons!

Een nieuwe cao brengt veel veranderingen met zich mee. Wij vinden het belangrijk dat deze veranderingen voor onze leden duidelijk zijn en horen graag jullie reactie en eventuele vragen. Stuur je vraag naar cao@lhv.nl of bel ons op 085 – 04 80 110.

Op deze nieuwe webpagina lees je meer over de belangrijkste afspraken in de Cao Huisartsen in loondienst en lees je veelgestelde vragen.

Nieuws

Alle onderhandelingspartijen van de cao huisartsen in loondienst – LHV, InEen en LAD – hebben ingestemd met het onderhandelingsresultaat voor

Het onderhandelaarsresultaat van de nieuwe Cao Huisartsen in loondienst wordt op 1 oktober 2024 voorgelegd aan de Landelijke Ledenvergadering. Hier

In juli 2024 is een onderhandelingsresultaat bereikt voor de nieuwe Cao Huisartsen in loondienst. Na een intensief overlegtraject zijn de