Spring naar content

LHV-voorzitter fietst mee met Huisarts op de kaart

Acht huisartsen uit Warnsveld fietsen twee weken per tandem langs de landsgrenzen van Nederland. Bij tourbeurt leggen ze in totaal 1840 kilometer af, om zo de huisarts positief op de kaart te zetten. LHV-voorzitter Marjolein Tasche fietst vandaag met ze mee. “Ik vond het zo’n gaaf initiatief, dat ik ze heb benaderd met de vraag of ik mee mag fietsen. Vandaag fietsen we met twee tandems van Harlingen naar Lauwersoog.”

Het idee voor de tandemtocht kwam van huisarts in opleiding Sjoukje de Vries en huisarts Douwe Faber. Zij willen tegenwicht bieden aan verhalen over regeldruk en juist het gevarieerde en betekenisvolle werk van de huisarts benadrukken. Ze hopen dat zo meer basisartsen deze specialisatie kiezen. Tasche steunt hun actie: “We zijn vaak in het nieuws met het huisartsentekort en andere urgente problemen. Maar het huisartsenvak is zo onwijs mooi.” Tasche hoopt voor de komende dagen op nog meer aandacht voor de positieve actie. “Ik geniet er enorm van dat ik vandaag mee mag fietsen. Chapeau voor deze huisartsen.”

Je kunt de tandemtocht van de huisartsen (in opleiding) volgen via Instagram, @huisartsopdekaart24. Ze fietsen nog tot en met 30 augustus.

Op Instagram plaatsten de huisartsen van Huisarts op de kaart ook een post over de fietstocht van Harlingen naar Lauwersoog. Deze bekijk je hier of via het Instagram-kanaal.

Persvragen

Wil je meer weten over de actie? Neem dan contact op met de perslijn van de LHV via 085 – 04 80 148. Mocht je ons niet direct aan de lijn krijgen; wij reageren, ook buiten kantooruren, zo snel mogelijk op jouw persvraag. Laat in dit geval een voicemail-bericht achter.

Nieuws

Vanaf 1 januari 2025 gaan in veel regio’s de mentale gezondheidsnetwerken (MGN) van start. Om je te helpen bij de

Acht huisartsen uit Warnsveld fietsen twee weken per tandem langs de landsgrenzen van Nederland. Bij tourbeurt leggen ze in totaal

De basistarieven voor de huisartsenzorg gaan volgend jaar omlaag en zijn niet kostendekkend. Daarom zijn we een petitie gestart. Nog