Spring naar content
Afdeling Amsterdam/Almere

Uitnodiging: Medische desinformatie in de spreekkamer

Vindt desinformatie ook regelmatig zijn weg naar jouw spreekkamer? Op sociale media gaan veel filmpjes rond die bol staan van de medische desinformatie. Volgens KNMG onderzoek heeft de helft van de deelnemende huisartsen minstens één keer per week te maken met een patiënt die met desinformatie naar de afspraak komt. Op dinsdag 2 juli organiseren we gratis voor LHV-leden een avond over dit thema voor 2 accreditatiepunten!

Wil jij meer weten over hoe desinformatie werkt? Waarom zoveel influencers pillen aanbevelen die niet werken? En waarom iedereen ze toch koopt? Wil jij horen hoe de Amerikaanse verkiezingscampagne is beïnvloed en wat een klein dorpje uit Macedonië daarmee te maken heeft? Wil jij technieken leren hoe je, in de spreekkamer, medische desinformatie bestrijdt?

Ruurd Oosterwoud, oprichter van DROG, komt je er alles over vertellen. Hij ontwikkelde spelletjes waarmee hij miljoenen gebruikers nepnieuws liet maken en verspreiden om ze zo te leren zich te verweren tegen desinformatie. Op 2 juli gaat hij ons laten zien wat wij kunnen doen om desinformatie te bestrijden!

Programma & locatie

Dinsdag 2 juli 2024

18.00 – 19.00 uur inloop met dinerbuffet

19.00 – 21.30 uur inhoudelijk programma

Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179, Amsterdam

Overige info

Gratis voor LHV-leden
Niet-leden betalen 50 euro
Let op, voor no-show wordt ook 50 euro in rekening gebracht

Geaccrediteerd voor 2 punten

Nieuws

Vanaf 1 januari 2025 is Meer tijd voor de patiënt (MTVP) standaard onderdeel van de basiszorg van de huisarts. Om

Neem je een praktijk over of wil je een heel nieuwe praktijk starten? Kijk dan in het LHV-stappenplan voor praktijkovername.

Zorgverzekeraars hebben de conclusie getrokken dat Co-Med de continuïteit van goede zorg niet kan garanderen en schorten de contracten op.