Spring naar content
Afdeling Gelre-IJssel

Paarse krokodil; verwijzing naar GGZ

Uit de praktijk……

En moeder vraagt een verwijzing voor opnieuw behandeling voor haar oudste dochter bij Karakter. Zij is daar jaren onder behandeling voor ADHD geweest, maar die behandeling is afgerond. Nu met problemen in de examentijd vraagt zij in januari een verwijzing. Omdat ik de gang naar het CJG wil besparen, schrijf ik een korte brief en mail die naar moeder. 2 Maanden later krijg ik een uitgebreide mail van de kinderpsychiater met het verzoek of ik lisdexamfetamine wil voorschrijven wegens de lange wachttijd aldaar. Het antwoord laat zich raden en ik schrijf een mail terug. Het ligt toch anders staat in de antwoord mail. Ik besluit te bellen en na 3 x doorverbinden heb ik een telefonische afspraak 2 weken later. Tja, wachttijden en slechte doorstroming, zegt de kinderpsychiater die het probleem op zich wel begrijpt. Ze gaat kijken of zij mijn verzoek versneld in behandeling kan nemen. Hoezo?, vraag ik, dat bepaal je toch zeker zelf. Kennelijk niet. Ik moet wel een verwijsbrief maken. Dat heb ik gedaan, zeg ik: 22 januari. – O ja, die staat erin. Maar kunt u nog een brief maken via zorgdomein, anders kunnen we het niet in behandeling nemen… Ik heb het maar gedaan. Er is niet tegenaan te praten.

Dit nog los van een verwijzing van een meisje van net 17 met een ernstige angststoornis die Karakter niet in behandeling wil nemen, omdat de wachttijd zo lang is dat tegen de tijd dat ze aan de beurt is, ze 18 wordt en dan moet de behandeling worden overgedragen aan de volwassen psychiatrie…. Dus nieuwe verwijzing naar GGNET. Wachttijd slechts 3 maanden….

Nieuws

Vanaf 1 januari 2025 is Meer tijd voor de patiënt (MTVP) standaard onderdeel van de basiszorg van de huisarts. Om

Neem je een praktijk over of wil je een heel nieuwe praktijk starten? Kijk dan in het LHV-stappenplan voor praktijkovername.

Zorgverzekeraars hebben de conclusie getrokken dat Co-Med de continuïteit van goede zorg niet kan garanderen en schorten de contracten op.