Spring naar content

Petitie tarieven 2025 sluit na 1 september

De basistarieven voor de huisartsenzorg gaan volgend jaar omlaag en zijn niet kostendekkend. Daarom zijn we een petitie gestart. Nog niet getekend? Doe dit dan alsnog! We sluiten de petitie na 1 september. Hoe meer handtekeningen, hoe sterker ons geluid.

Zorg voor de basis, dan zorg je voor de huisartsenzorg. De patiëntenzorg van de huisarts is de basis van de zorg voor alle Nederlanders. Het is cruciaal dat iedereen in Nederland een eigen huisarts heeft waar burgers laagdrempelig terecht kunnen, want mensen met een vaste huisarts leven gezonder én langer. Daarom is het cruciaal dat de huisartsenzorg bereikbaar en beschikbaar blijft voor iedereen.

Wat vragen wij

Wij vragen aan minister Agema (VWS) om te zorgen voor:

  1. Kostendekkende tarieven in de basishuisartsenzorg,
  2. Loon naar werken voor de huisarts
  3. Toekomstbestendige bekostiging voor de huisarts met meer medewerkers en taken.
    Lees meer over deze punten in de petitie

Afgelopen weken verzamelden we ruim 28.500 handtekeningen, waarvan ruim 10.000 van huisartsen zelf. Heb jij nog niet getekend? Doe dit dan alsnog! Tekenen kan tot en met 1 september.

Zo roepen huisartsen collega’s op om ook te tekenen

“Meer voor minder” en “moeten we 10 uur per week vrijwilligerswerk doen in onze eigen praktijken”. Huisartsen klimmen op LinkedIn in de pen om te laten zien dat de dalende basistarieven hen raken. Met scherpe opmerkingen roepen zij iedereen op om de petitie Zorg voor de basis te tekenen. Voeg jij je ook bij hen? Lees meer in ons eerdere nieuwsbericht.

Nieuws

“Meer voor minder” en “moeten we 10 uur per week vrijwilligerswerk doen in onze eigen praktijken”. Huisartsen klimmen op LinkedIn

De basistarieven voor de huisartsenzorg gaan volgend jaar omlaag en zijn niet kostendekkend. Dit terwijl juist een versterking van de

Zorg voor de basis: dat is onze oproep samen met VPHuisartsen, De Bevlogen Huisartsen en InEen aan minister van VWS