Spring naar content

Veelgestelde vragen over de Cao Huisartsen in loondienst

Het onderhandelaarsresultaat van de nieuwe Cao Huisartsen in loondienst wordt op 1 oktober 2024 voorgelegd aan de Landelijke Ledenvergadering. In dit bericht tref je een overzicht aan van de meest gestelde vragen over belangrijke punten in de nieuwe cao

De vragen gaan onder andere over de werkbelasting en persoonlijke omstandigheden. In overleg tussen werknemers én werkgevers kunnen hierover maatwerkafspraken gemaakt worden.

Een andere vraag gaat over veranderingen in de eindejaarsuitkering (EJU).

Verder biedt de nieuwe cao de mogelijkheid om op individueel niveau een aanvullende persoonlijke toeslag af te spreken. Dit kan gaan om in tijd en/of geld waardeerbare arbeidsvoorwaarden zoals extra salaris, extra verlof, extra vergoedingen. We wijzen zowel werkgevers als werknemers erop dat men checkt of de gemaakte persoonlijke afspraken schriftelijk goed zijn vastgelegd in het personeelsdossier. Denk hierbij aan extra afspraken die je met je werkgever hebt gemaakt bovenop de Cao Hidha of de AHG.

Naar de veelgestelde vragen over de Cao Huisarten in loondienst

Lees meer

Alles over cao’s en functiewaardering lees je in ons thema.

Nieuws

De functie Doktersassistent is geactualiseerd in de Handleiding FWHZ (Functiewaardering Huisartsenzorg) en deze wordt per 1 september 2024 van kracht.

Een structurele loonsverhoging, meer regie op het indelen van diensten en het gelijktrekken van belangrijke verschillen tussen hidha’s en huisartsen

Heb je medewerkers in je praktijk die opleidingsactiviteiten gaan doen vanaf 19 augustus 2024 of later? Dan kun je als