Spring naar content

Vervallen korting AOV Movir

Per 1 januari 2025 vervalt helaas de beroepsverenigingskorting op de arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) van Movir. Hiervoor in de plaats komt een no-claimregeling. Op dit moment voert de LHV gesprekken met andere verzekeraars over een alternatieve kortingsregeling.

Als LHV-lid kon je met korting een AOV van Movir afsluiten. Helaas schaft Movir deze kortingsregeling per 1 januari 2025 af. In plaats van de kortingsregeling biedt Movir per 1 januari 2025 een no-claimregeling aan. Deze regeling houdt in dat je een no-claimkorting op je premie van Movir Beroeps-AOV krijgt als je ten minste 10 jaar aaneengesloten geen arbeidsongeschiktheidsuitkering hebt gekregen (no-claimjaren). Deze no-claimkorting bedraagt 10% op de premie van de Beroeps-AOV voor het nieuwe verzekeringsjaar. De jaren die je al opgebouwd hebt tellen mee.

Als LHV betreuren wij het dat de beroepsverenigingskorting op de AOV van Movir vervalt. We hebben veel moeite gedaan om de korting te behouden. Dit is helaas niet gelukt. We zien wel dat het de tendens is in de verzekeringswereld kortingen af te schaffen. Desondanks worden op dit moment gesprekken gevoerd met andere verzekeraars over een alternatieve kortingsregeling. We houden jullie hiervan op de hoogte.

Nieuws

Het lichtere regime van de jaarverantwoording voor zogenoemde micro-zorgaanbieders is een feit. Deze week stemde ook de Eerste Kamer in

In 2024 is er een start gemaakt met de ketenaanpak valpreventie. Hoe ver zijn gemeenten met de uitrol van deze

De nieuwste editie van De Dokter valt vanaf volgende week bij LHV-leden op de mat. Sjoukje de Vries, huisarts in