Spring naar content

Webinar: De rol van de huisarts in een MGN

Vanaf januari gaan huisartsen, ggz en sociaal domein nauwer samenwerken in mentale gezondheidsnetwerken (MGN).  Op donderdag 28 november organiseren we een webinar over de rol van de huisarts in een MGN.

Tijdens het webinar gaan we in op de rol van huisarts bij de aanmelding en voorbereiding van het verkennend gesprek.  Welke informatie wordt uitgewisseld? Hoe werken huisartsen, ggz en sociaal domein samen en wie heeft welke verantwoordelijkheid?

Praktijkvoorbeelden

Daarnaast is er veel ruimte voor de praktijk. Twee huisartsen vertellen over hun eigen ervaringen met samenwerking met ggz en sociaal domein in hun regio. Zo vertelt Nelly van der Gaarden, onder meer kaderarts GGZ, over de overlegtafel zoals die in Midden-Holland is opgezet. Hier kunnen deelnemers complexe casussen inbrengen en wordt besloten welke organisatie de casus oppakt. Nelly licht toe hoe dit werkt in de praktijk en welke aandachtspunten er nog zijn, zeker bij de transitie naar een mentale gezondheidsnetwerk.

Het webinar wordt voorbereid door LHV in samenwerking met InEen, V&VN, De Nederlandse ggz en SWN.

Waar en wanneer?

Het webinar vindt plaats op donderdag 28 november van 19:00 – 20:00 uur, via Teams. Deelname is gratis,  je dient je wel vooraf aan te melden.  Accreditatie is aangevraagd.

Meer informatie en aanmelden

Ga voor meer informatie en aanmelding naar Mentale Gezondheidsnetwerken.  

Wat is een Mentaal Gezondheidsnetwerk?

In een mentaal gezondheidsnetwerk (MGN) werken ggz, sociaal domein en huisartsen samen zodat patiënten met complexe psychische of sociale problematiek eerder op de juiste plek zorg kunnen krijgen. Hiervoor is een Werkwijze ontwikkeld die betrokken partijen in de regio kunnen gebruiken om een MGN te ontwikkelen.

Meer informatie over de MGN vind je op de themapagina Mentale Gezondheidsnetwerken.

Nieuws

Vanaf 1 januari 2025 gaan in veel regio’s de mentale gezondheidsnetwerken (MGN) van start. Om je te helpen bij de

Vanaf 1 januari 2025 gaan huisartsen, ggz en sociaal domein samenwerken in Mentale Gezondheidsnetwerken. De werkwijze hiervoor was al eerder

Patiënten met complexe psychische of sociale problematiek moeten eerder op de juiste plek zorg krijgen. In het Integraal Zorgakkoord is