Spring naar content

Webinar zelfstandigenbeleid goed bezocht

Wat betekent het einde van het handhavingsmoratorium voor huisartsen?  Wat gebeurt er met de modelovereenkomsten? En hoe zet de LHV zich in op dit thema? Deze en andere vragen kwamen aan de orde tijdens het LHV webinar over zelfstandigenbeleid. 

Gevolgen einde handhavingsmoratorium

Tijdens het webinar gaf Edith de Bourgraaf, wnd programmamanager Handhaving Arbeidsrelaties bij de Belastingdienst, een korte introductie op de wet- en regelgeving rond zelfstandigenbeleid en de werkwijze van de Belastingdienst met betrekking tot het einde van het handhavingsmoratorium.

Twee casussen

Annemarie Kerstens, jurist bij de LHV, ging vervolgens dieper in op de gevolgen hiervan voor het gebruik van de modelovereenkomsten. Samen met Edith de Bourgraaf besprak zij daarna een tweetal casussen: 1) Blijft het mogelijk als vaste waarnemer te werken? 2) Kan ik als waarnemer werken in de praktijk waarvan ik op (korte) termijn praktijkhouder wil worden?

Inzet LHV

Hilly ter Veer ging daarna als bestuurslid van de LHV in op de inzet van de LHV op dit thema. Zo verkennen we met de Belastingdienst en VWS op welke wijze ook na 2025 nog als zzp-er kan worden gewerkt. Daarnaast onderzoekt de LHV alternatieven, zoals regionaal werkgeverschap en constructies zoals potovereenkomsten en zijn we in gesprek over een oplossing voor problemen rond invulling van de ANW.

Grote belangstelling

Dat het een onderwerp is dat velen bezighoudt, bleek wel uit de grote belangstelling voor het webinar. Maar liefst 3500 mensen hadden zich hadden aangemeld. Vanwege het belang van het onderwerp voor alle huisartsen was besloten om het webinar ook open te stellen voor niet-leden van de LHV.

Terugkijken

Je kunt het webinar terugkijken. Zodra de link beschikbaar is, zullen we deze publiceren op de website van de LHV Academie. We verwachten dat de link begin volgende week online staat.

Lees meer

Alles over zelfstandigenbeleid lees je in ons thema.

Nieuws

Op 1 januari 2025 wordt het handhavingsmoratorium op de wet DBA opgeheven. Dat betekent dat de Belastingdienst gaat handhaven op

Op 5 september vond er een rondetafelgesprek in de Tweede Kamer plaats over het opheffen van het handhavingsmoratorium op de

Op 1 januari 2025 wordt het handhavingsmoratorium op de wet DBA opgeheven. Dat betekent dat de belastingdienst mogelijk kan gaan