Webinars Mentale Gezondheidsnetwerken
Vanaf 1 januari 2025 gaan in veel regio’s de mentale gezondheidsnetwerken (MGN) van start. Om je te helpen bij de voorbereiding hiervoor organiseert het landelijk programma MGN een reeks inspirerende webinars. Tijdens het webinar van 28 november staat de rol van de huisarts in een MGN centraal.
In een mentaal gezondheidsnetwerk (MGN) werken ggz, sociaal domein en huisartsen samen zodat patiënten met complexe psychische of sociale problematiek eerder op de juiste plek zorg kunnen krijgen. Hiervoor is een Werkwijze ontwikkeld die betrokken partijen in de regio kunnen gebruiken om een MGN te ontwikkelen. Ook is onlangs de Leidraad voor contractering gepubliceerd.
Theorie en praktijk
Ter voorbereiding op de start van de MGN’s organiseert het landelijk programma MGN in het najaar 2024 en begin 2025 een reeks webinars voor zorgprofessionals die betrokken zijn bij de totstandkoming van de MGN’s. De webinars gaan in op ‘de theorie’ uit de Werkwijze, maar ook op voorbeelden uit de praktijk.
Overzicht webinars
Elk webinar duurt ongeveer 75 minuten. Deelname is gratis, aanmelden is verplicht.
Informatie en aanmelden
Kijk op de website mentalegezondheidsnetwerken.nl voor meer informatie over de webinars en/of om je aan te melden. NB je kunt je nog niet voor alle webinars aanmelden.
Meer informatie over MGN’s en de rol van de huisarts hierin vind je op onze themapagina.
Een MGN is een duurzaam regionaal samenwerkingsverband tussen sociaal domein, huisartsen en ggz. Centraal in de werkwijze van het MGN staat het verkennend gesprek (VG). Dit gesprek, waarnaar de huisarts kan verwijzen, heeft tot doel om een patiënt snel op de juiste plek te kunnen helpen. Dat vermindert de druk op de huisartsenpraktijk en zorgt voor kortere wachtlijsten in de ggz.
Nieuws
Vanaf 1 januari 2025 gaan in veel regio’s de mentale gezondheidsnetwerken (MGN) van start. Om je te helpen bij de
Vanaf 1 januari 2025 gaan huisartsen, ggz en sociaal domein samenwerken in Mentale Gezondheidsnetwerken. De werkwijze hiervoor was al eerder
Patiënten met complexe psychische of sociale problematiek moeten eerder op de juiste plek zorg krijgen. In het Integraal Zorgakkoord is