Spring naar content

Zorgverzekeraars schorten contracten Co-Med op en bieden samen met huisartsen een alternatief

Zorgverzekeraars hebben de conclusie getrokken dat Co-Med de continuïteit van goede zorg niet kan garanderen en schorten de contracten op. Ze bieden nu in samenwerking met de huisartsen een alternatieve (nood)oplossing. Dat is goed nieuws voor patiënten die geen toegang hadden tot kwalitatief goede huisartsenzorg. Hoe de (spoed)zorg geregeld is, verschilt per regio. Structurele oplossingen zijn nodig om huisartsen en patiënten perspectief te geven op continue huisartsenzorg.

Wachtkamer

Huisartsen leveren huisartsen(spoed)zorg in gebieden waar Co-Med-praktijken gevestigd zijn. Deze extra inspanning komt bovenop de drukte in de praktijken en de vaak personele krapte in zomerperiode. Voor de korte termijn zijn de alternatieven een uitkomst voor de patiënt. Maar ook deze patiënten hebben zo snel mogelijk weer een vaste huisarts nodig voor continue huisartsenzorg.

De zorgverzekeraars werken nauw samen met de regionale huisartsenorganisaties en krijgen daar waar nodig ondersteuning van InEen en de LHV. Alle zorgverzekeraar informeren patiënten actief via website www.cz.nl/co-med. Hier zijn de meest gestelde vragen te vinden. Net als de informatie per praktijk over de oplossing voor alle patiënten van de betreffende praktijk, ongeacht waar ze voor zorg verzekerd zijn. 

Lees ook het persbericht van de zorgverzekeraars.

Lees meer

Meer over nieuwe vormen van huisartsenzorg en ons standpunt lees je in ons thema.

Nieuws

Neem je een praktijk over of wil je een heel nieuwe praktijk starten? Kijk dan in het LHV-stappenplan voor praktijkovername.

Zorgverzekeraars hebben de conclusie getrokken dat Co-Med de continuïteit van goede zorg niet kan garanderen en schorten de contracten op.

Goed nieuws voor huisartsen en andere kleine eerstelijnszorgaanbieders! De Wtza-verplichting om intern toezicht in te richten gaat pas gelden voor