Aanbod huisartsgeneeskundige zorg
Huisartsgeneeskundige zorg bestaat uit medisch-generalistische zorg in de buurt van patiënten. Deze zorg is persoonsgericht en geplaatst in de context van de specifieke leefomstandigheden van patiënten. Huisartsgeneeskundige zorg is daarmee niet alleen het diagnosticeren en behandelen van medische klachten en aandoeningen van patiënten, het is een geïntegreerd proces van zorgverlening gedurende langere perioden van het leven van patiënten.
Het huisartsengeneeskundig zorgaanbod in Nederland is onderverdeeld in het basisaanbod, dat voor iedere huisarts gelijk is, en het extra aanbod. Met het extra aanbod kan de huisarts zijn zorgaanbod verbreden en inspelen op de zorgvraag van de patiënten in zijn verzorgingsgebied. Ook komt het extra aanbod tegemoet aan de behoefte van huisartsen aan differentiatie en specialisatie.
Samengevat is het onderscheid als volgt:
In het Aanbod huisartsgeneeskundige zorg is het aanbod volledig op een rij gezet. Naast een algemeen gedeelte is het aanbod per aandoening (ICPC-code) te raadplegen.
Aanbod huisartsenzorg opnieuw afgebakend
Welke zorg hoor je als huisarts te leveren en voor welk zorgaanbod mág je daar bovenop kiezen? Dat is de afgelopen maanden opnieuw vastgelegd in het Aanbod Huisartsgeneeskundige zorg 2022, een actualisering van de eerdere versie uit 2015. ‘Dit document geeft huisartsen munitie om beargumenteerd “nee” te zeggen of bewust voor iets extra’s te kiezen.’
Bekijk ook het aanbod voor:
Wat bied je aan op het gebied van ggz? Dat is opgenomen in de LHV-notitie Aanbod huisartsenzorg voor patiënten met
Het veranderde zorglandschap voor jongeren met psychische klachten roept nog steeds veel vragen op bij onze leden. Je kunt het